За првпат чукна ѕвоното во камбанаријата на манастирот „Св. Петар и Павле“

Високо над скопското село Ајватовци, на Ајватовски Рид се наоѓа православната црква „Св. Петар и Павле“ каде што конечно за

Прочитај повеќе