Sign In

Tag: црнобуки

Владе изгради манастир откако светец седум години му доаѓал на сон

Манастирот „Св. Спас“ на ридот над селото Црнобуки е дело на Владе Чагорски, кој со помош на други луѓе и

Прочитај повеќе

Крст изграден од двајца сложни браќа ја краси црквата Свети Димитрија!

Двајцата браќа, Љупчо и Тодорче Кочишки Куља, дадоа значаен придонес за црквата „Свети Димитрија“ со изградбата на крст за нејзиниот

Прочитај повеќе