Свети Ѓорѓи Кратовски – Светител запален поради љубовта кон својата вера

Свети Ѓорѓи Кратовски е почитуван како голем заштитник на градот Кратово, а неговиот култ се протега надвор од градот, во

Прочитај повеќе