Канонизација на преподобномаченичката Стефанида Битолско-Скадарска

Во манастирот „Св. Јован Претеча“ во демирхисарско Слепче и соборниот храм „Св. Вмч. Димитриј“ во Битола ќе се одржат свечени

Прочитај повеќе