Осветен храмот изграден во чест на жртвите кај Смилковско езеро

На 13 април 2024 година, Архиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан, предводеше осветувањето на новоизградениот храм, посветен на светите 40

Прочитај повеќе