Sign In

Tag: свети илија

Велешкиот крст светна како стражар на македонската душа

Високо над градот на Гемиџиите, каде што тлеат духовите на нашите големци Кочо Рацин и Петре Прличко, блесна амблемот на

Прочитај повеќе

Манастир со лековита вода – светилиште со корени од антиката

Секое место има своја душа која крие многу приказни, а таков е и мариовскиот крај за кој се раскажани безброј

Прочитај повеќе