Една од највредните икони во светот се наоѓа во македонската црква „Св. Ѓорѓи“

Ѓурѓовден е најголемиот христијански празник од пролетниот циклус, кој го празнува целото население и има голема традиција во словенските земји,

Прочитај повеќе