Традиционална литија во Струга со моштите на Свети Георгиј Победоносец

Традиционално на 7 мај во Струга ќе се одржи струшката еордија (литија) со моштите на „Свети Георгиј Победоносец“. Со раскошни

Прочитај повеќе