Sign In

Tag: светител

Св. Еразмо Охридски – светител од Бог даруван со чудотворна моќ

Православните верници го слават Св. Еразмо Охридски, кој бил роден во Антиохија и живеел во времето на царевите Диоклецијан и

Прочитај повеќе

Епископот Велички Гаврил Светогорец беше канонизиран за светител

На денешен ден, 28 мај, пред седум години Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква – Охридска архиепископија го впиша

Прочитај повеќе