Подарокот на апостол Павле за Македонија: Мистичниот „животен ковчег“ и неговата врска со цар Самоил

Во селото Враништа, струшко, постои црквата „Св. Богородица“ која е во урнатини, а за неа постојат голем број легенди и

Прочитај повеќе