Sign In

Tag: манастир

Манастир со лековита вода – светилиште со корени од антиката

Секое место има своја душа која крие многу приказни, а таков е и мариовскиот крај за кој се раскажани безброј

Прочитај повеќе

Исцелителна и чудотворна моќ на Црн Камен до манастир во Велес

Секој прв петок по Велигден, значителен број посетители доаѓаат на Црн Камен близу Велес до манастирот Свети Димитрија бидејќи низ

Прочитај повеќе

Чудотворен камен во Манастир на Скопска Црна Гора

На недопрените ридови на Скопска Црна Гора се наоѓа древниот манастир Свети Никита, место обвиткано со мистика кое е познато

Прочитај повеќе

Чудотворен манастир „Света Ана“ – село Маловиште

Мирното засолниште сместено во срцето на Националниот парк Пелистер, нуди утеха и спокојство за сите кои го бараат. Сред букова

Прочитај повеќе

Црниот светец Мојсеј

Свети Мојсеј Мурин, познат и како Мојсеј Етиопјанец, Мојсеј Црниот, Мојсеј разбојник или „Етиопјанец по раѓањето“, е значајна личност меѓу

Прочитај повеќе

Лесновски манастир – лек за духовен мир, немоќ, проблеми со говор и движење

Лесновскиот манастир, како и селото Лесново, се сместени во згаснат вулкански кратер, а манастирот е и духовно светилиште и синоним

Прочитај повеќе

Од рушевини до храм – сплотете се христијани!

Во време на очај и на неискажани желби, Свети Никола отсекогаш бил наша светлина и водилка, наша непоколеблива потпора. Тој

Прочитај повеќе

Чудотворна икона која ги исполнува желбите следниот ден: Манастирот Пресвета Богородица Пречиста – Kичевска

Манастирот Света Богородица Кичевска, сместен во живописниот пејзаж на Македонија, може да се пофали со богата историја и духовно значење

Прочитај повеќе