Sign In

Tag: македонија

Македонските скриени дијаманти како еликсири на бесмртноста

Во царство на македонските деликатеси, еден човек постојано ги засладува нашите непца со својата кулинарска магија. Претходно навлеговме во слаткиот

Прочитај повеќе

Да подадеме рака и да изградиме висок христијански крст во селото Глуво

На околу десетина километри од Скопје, на падините на Скопска Црна Гора се наоѓа едно од најстарите села во Македонија,

Прочитај повеќе

Трајко Карев: Ние сме чисти Македонци!

Македонскиот револуционер Никола Карев како главен јунак во приказните раскажани од страна на неговиот внук Трајко Карев ексклузивно за „Гладиатор“!

Прочитај повеќе

Пирамиди во Македонија – монументални градби или дело на мајка природа?

Пирамидите се едни од најпознатите градби во историјата. Тие се наоѓаат на различни локации, а се изградени од цивилизациите во

Прочитај повеќе

Еден од најстарите градови на Балканот се наоѓа во Македонија

Сместен во грлото на изгаснат вулкан, на западната страна на Осогово, се наоѓа еден од најстарите градови во Македнија и

Прочитај повеќе