Sign In

Tag: маврово

13 метарски крст на брегот на Мавровско Езеро

Во месноста Црн Камен, на брегот на Мавровското езеро, беше поставен метален крст висок тринаесет метри. За време на поставувањето

Прочитај повеќе

Надвор од обично село во Маврово

Вгнездено во величенственото Маврово, магичното село Радика ги повикува патниците со ветување за неспоредлив спокој и луксуз. Рај каде модерните

Прочитај повеќе

Македонски мед стана светски познат еликсир пред кого и Боговите молчат

Во срцето на Македонија, поточно во живописните ливади и шуми на Маврово една извонредна жена тивко ја негува традицијата која

Прочитај повеќе