Sign In

Tag: крст

Поставен нов чувар над Скопје – христијански крст висок 15,4 метри

На само 15 километри од центарот на градот Скопје, односно 25 минути возење се наоѓа прекрасното село Глуво, кое од

Прочитај повеќе

Висок крст во околината на Скопје во иднина ќе го штити македонското небо

Над скопското село Катланово, во дворот на старата црква „Св. Илија“, се издигна уште еден крст кој во иднина ќе

Прочитај повеќе

Крст изграден од двајца сложни браќа ја краси црквата Свети Димитрија!

Двајцата браќа, Љупчо и Тодорче Кочишки Куља, дадоа значаен придонес за црквата „Свети Димитрија“ со изградбата на крст за нејзиниот

Прочитај повеќе

Велешкиот крст светна како стражар на македонската душа

Високо над градот на Гемиџиите, каде што тлеат духовите на нашите големци Кочо Рацин и Петре Прличко, блесна амблемот на

Прочитај повеќе

Да подадеме рака и да изградиме висок христијански крст во селото Глуво

На околу десетина километри од Скопје, на падините на Скопска Црна Гора се наоѓа едно од најстарите села во Македонија,

Прочитај повеќе

13 метарски крст на брегот на Мавровско Езеро

Во месноста Црн Камен, на брегот на Мавровското езеро, беше поставен метален крст висок тринаесет метри. За време на поставувањето

Прочитај повеќе

Во Драчево е подигнат Крст кој е втор по големина во регионот

Поставен под светото македонско небо, во населбата Драчево се издига колос на верата, кој стои на неверојатна височина од 63,5

Прочитај повеќе

Татко и син од Тетово со свои раце изградија крст и порта за црква

Во Волковија, се одви прекрасна приказна кога таткото и синот, Љупче и Томче Михајлоски, тргнале на патување на посветеност и

Прочитај повеќе