Sign In

Tag: ковач

Најстариот македонски бочвар – крушевчанецот Миле

Во срцето на некогаш полната Крушевска чаршија, полека згаснува вековниот занает на бочварството, вткајувајќи ја традицијата и занаетчиството во секое

Прочитај повеќе

Последните скопски ковачи: Семејство со 100 години занаетчиско искуство

Длабоко во срцето на Скопската чаршија, низ улиците прекриени со старата калдрма, постои светилиште на занаетчиство – ковачи татко и

Прочитај повеќе