Носталгични вибрации: Киоскот КС-190 на македонскиот архитект Александар Никољски ни враќа урбани спомени

Иконскиот југословенски киоск, симбол на архитектурата на регионот, често се поврзува со познатиот словенечки архитект Саша Ј. Махтиг и неговиот

Прочитај повеќе