„Шарената приказна“ на македонскиот уметник Вељо го освои светот – уникатните изработки ги има во повеќе од 100 држави

„Шарена приказна“ е проект на прилепскиот уметник Вељо Лучески, кој започна во 2015 година и со огромна брзина стана популарен

Прочитај повеќе