Sign In

Tag: велес

Велешкиот крст светна како стражар на македонската душа

Високо над градот на Гемиџиите, каде што тлеат духовите на нашите големци Кочо Рацин и Петре Прличко, блесна амблемот на

Прочитај повеќе

Исцелителна и чудотворна моќ на Црн Камен до манастир во Велес

Секој прв петок по Велигден, значителен број посетители доаѓаат на Црн Камен близу Велес до манастирот Свети Димитрија бидејќи низ

Прочитај повеќе