Sign In

Попоска Куќа – Буково

Bukovo

Буково е познато по прекрасните куќи, а постојат голем број причини зошто да го посетите ова битолско село и да останете импресионирани од градбите кои се стари со векови.

Селото се наоѓа на пет километри од Битола, а во непосредна близина се наоѓа археолошкото наоѓалиште Хераклеја Линкестис, кое било основано од страна на македонскиот крал Филип II.

Доколку планирате да патувате и да го посетите Буково, тогаш Попоска Куќа е идеалниот избор за вашето сместување во селото со специфични градби.

Попоска куќа располага со двокреветни соби кои се опремени со единечни или брачни кревети, а секоја соба располага со сопствен тоалет и купатило.

За повеќе детали и резервации може да се јавите на телефонскиот број 075 336 144

Локација

Add Review

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Service
Value for Money
Локација
Cleanliness

Потврден огласувач