Sign In

Category: Разно

Осветен храмот изграден во чест на жртвите кај Смилковско езеро

На 13 април 2024 година, Архиепископот Охридски и Македонски, г.г. Стефан, предводеше осветувањето на новоизградениот храм, посветен на светите 40

Прочитај повеќе

Носталгични вибрации: Киоскот КС-190 на македонскиот архитект Александар Никољски ни враќа урбани спомени

Иконскиот југословенски киоск, симбол на архитектурата на регионот, често се поврзува со познатиот словенечки архитект Саша Ј. Махтиг и неговиот

Прочитај повеќе