Sign In

Блог

Последни вести
Ајде да се обединиме и да одговориме на повикот на Свети Никола

Ајде да се обединиме и да одговориме на повикот на Свети Никола

Наш ред е да одговориме на повикот на Свети Никола и да му го возобновиме храмот. Ова барање е упатено до сите Македонци и христијански верници.

Старата црква, која се наоѓа во Ветерско (велешко), иако е во урнатини, сè уште одекнува со молитвите на минатите генерации. Таа е нем сведок на радостите, тагите и победите на нашата заедница.

Сега копнее да се издигне од својата пепел, симболизирајќи ја трајната вера на македонската православна заедница.

Ве покануваме сите вас, пријатели и верници, да се вклучите во оваа света мисија. Вашата великодушност – било да е преку донации, помош или молитви – ќе помогне да се донесе нов живот во овие древни урнатини. Секој придонес, без разлика на големината, е доказ за вашата вера.

Во знак на благодарност, вашите имиња ќе бидат запишани како соработници и помагатели во вечната книга во спомен на воскресението на овој храм во чест на Свети Никола.

Ајде повторно, Македонци и христијани, да се обединиме за да помогнеме во обновата на ова свето место и да создадеме нова приказна – Од урнатини до храм!

За да донирате, пишете ни на нашиот Фејсбук профил или кликнете ТУКА.

Нека Свети Никола ги благослови сите наши донатори!