Sign In

Блог

Последни вести
Прва македонска ракија со мирис како парфем

Прва македонска ракија со мирис како парфем

Дестилеријата Плетварски нуди голем избор на овошни ракии кои ги носат запоставените плодови во центарот на вниманието. Од ароматична ракија од дуња до хербален ликер направен со 26 лековити билки и 10 зачини, креациите на дестилеријата се исто толку уникатни, колку и прекрасни.

Визија за уникатност:
Лазар Плетварски, енолог и главниот ум на дестилеријата Плетварски (контакт – 071 394 307), е воден од страста да произведува препознатливи производи кои се ретки на пазарот. Неговата мисија да создаде нешто уникатно доведе до низа исклучителни овошни ракии, при што ракијата од дуња беше исклучителен успех. Лазар гордо изјавува: „Се надминав себеси! Кога се зборува за ова ароматично задоволство, кое е често споредувано со парфем спакуван во шише“.

Семејна традиција на иновации:
Основана во 2017 година, дестилеријата Плетварски започна како семеен потфат инспириран од позитивните повратни информации од пријателите кои ги земаа примероците од раните креации на Лазар. Првично познат по својата одлична ракија од грозје, Лазар го прошири својот репертоар за да вклучи поретко овошје како кајсии, круши и дуња. Овие плодови, честопати занемарени во традиционалното производство на ракија, пронајдоа нов живот во неговата дестилерија.

Привлечноста на ракијата од дуња:
Ракијата од дуња брзо стана белег на дестилеријата Плетварски. Со својата опојна арома и волшебниот вкус, ги маѓепса потрошувачите и се етаблира како главен производ. Првата голтка ракија од дуња открива мирис кој потсетува на најдобрите парфеми, нудејќи сетилно искуство кое е и единствено и незаборавно.

Историски гледано, дуњите биле симболи на љубовта, среќата и плодноста, прославени по нивниот неверојатен мирис. Дестилирано во ракија, ова овошје продолжува да шармира со својата богата арома и корисни својства. Дуњата е позната по своите здравствени придобивки, помагајќи да се заштити телото од воспаленија и да се бори против вирусите и бактериите, правејќи ја ракијата од дуња не само вкусна, туку и здрав избор.

Проширување на хоризонтите со нови креации:
Покрај ракијата од дуња, дестилеријата „Плетварски“ воведе и ракија од круша и кајсија, добивајќи позитивни реакции кај потрошувачите. Секоја година, Лазар се стреми да иновира, носејќи нови вкусови на пазарот додека ги одржува највисоките стандарди за квалитет. Посветеноста на квалитетот на дестилеријата е очигледна во секое шише, обезбедувајќи врвно искуство за љубителите на ракија.

Прифаќање на традицијата со модерен пресврт:
Дестилеријата Плетварски нуди и традиционални жестоки пијалаци како мастика и уникатниот ликер „Херба“, мешавина од билки слични на пелинковец. Овие производи го додаваат разновидното портфолио на дестилеријата, покажувајќи ја посветеноста на Лазар да ја спои традицијата со иновативноста.

Посветеност за извонредност:
И покрај ограничениот принос – само 30-40 литри ракија од еден тон дуњи – прецизниот процес на производство на Лазар гарантира дека секое шише Плетварска ракија е со исклучителен квалитет. Понудите на дестилеријата се доказ за богатите вкусови и потенцијал на македонското овошје, внесувајќи допир на елеганција и традиција во модерните непца.

Искусете го најдоброто од македонската ракија:
Препуштете се на извонредните вкусови на овошните ракии на дестилеријата Плетварски и откријте го вашиот нов омилен пијалок. Без разлика дали се работи за ракија од дуња или разновидни билни ликери, секој производ ветува уникатно и прекрасно искуство.

Затоа поддржете го локалното производство и уживајте во премиум производ кој се истакнува по својот квалитет и препознатливите вкусови.

Дестилеријата Плетварски ве поканува да ја вкусите разликата и да ја доживеете страста зад секое шише!